De kracht van een digitale escaperoom.

Tijdens deze interactieve training nemen we je mee in de wereld van digital escape. Je gaat zelf proberen te ontsnappen uit een digitale escaperoom en je zult het enthousiasme die de leerlingen ervaren ook zelf ervaren. Daarna leren we je hoe jezelf een digitale escape-room passend bij je leerdoel kan maken.
Je zult zien dat er naast digitale geletterdheid  er een beroep gedaan wordt op een groot aantal onderdelen van de 21-eeuwse vaardigheden.

Lees meer over deze training

Een escaperoom creëren kan veel werk zijn! Je moet een verhaal hebben, puzzels en hints ontwikkelen, materiaal bijeenzoeken zoals sloten, kisten, … Waar vind je de tijd en het geduld om alle sloten in te stellen? Hoe kun je alles op tijd resetten voor de volgende groep? 

Niet afhaken nu, lees toch nog even verder ...

Toch hoef je geen uren te besteden aan het maken ervan en je hoeft ook geen sloten en dozen te kopen. Met wat creativiteit en out-of-the-box denken kun je ook een digitale eduscape maken. In tegenstelling tot een fysieke break-outruimte, die plaatsvindt in een klaslokaal, waar je uit een lokaal moet uitbreken of in een doos moet inbreken, vindt een digitale break-out op een website plaats en moet je een formulier ‘kraken’ door verschillende ‘codes’ correct in te voeren. Alles gebeurt 100 % online. Je kiest een thema-/inhoudsgebied en werkt vergrendelingen uit rond een thema passend bij het verhaal. Zowel bepaalde Google Apps zoals Sites, Presentaties, Tekeningen, … als Microsoft 365 Apps zoals Sway, Powerpoint, … zijn uitstekend inzetbaar om verschillende digitale uitdagingen op te lossen.

Wat komt er aan bod?

Training boeken

Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact op met  Schoolupdate en ontdek de mogelijkheden. 

Neem contact op

Interesse in een ander traject?