Virtual-, Augmented- en Mixed Reality in het onderwijs

“De virtuele werkelijkheid is in opkomst en kan in de toekomst van grote invloed zijn op leren, leven en werken. In het meest recente trendrapport voor het onderwijs worden virtual reality (VR) en augmented reality (AR) genoemd als technologieën die een volwassen toepasbaarheid naderen.”
Bron: Kennisnet

Stap binnen in de toekomst van onderwijs met onze meeslepende Mixed Reality training! Net zoals IKEA en andere innovatieve partijen het al gebruiken, biedt Mixed Reality een unieke ervaring waarin je voorwerpen kunt zien in jouw eigen omgeving voordat je ze daadwerkelijk koopt. Maar dat is nog niet alles – de gezondheidszorg gebruikt het al voor trainingsdoeleinden, en langzaam wennen we allemaal aan de extra lagen van realiteit in ons dagelijks leven.

Mixed Reality vergroot niet alleen ons ruimtelijk inzicht, maar biedt ook een meeslepende manier om je in een onderwerp in te leven. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon ontzettend leuk – denk aan de creatieve wereld van Snapchat! We zien een revolutie in de gaming industrie, met pioniers als Pokémon GO, Harry Potter-Wizzards United, Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR die de weg wijzen.

Deze training opent de deur naar de grenzeloze mogelijkheden van Mixed Reality in het onderwijs. Ontdek hoe je deze innovatieve technologie kunt inzetten om leerervaringen te verrijken, ruimtelijk inzicht te vergroten en een nieuwe dimensie aan onderwijs toe te voegen. Maak je klaar voor een reis naar de toekomst van het onderwijs!

Lees meer over deze training

De inzet van deze technologie is echter nog relatief nieuw en lang niet alle mogelijkheden hiervan in het onderwijs zijn bekend. Wel zijn er momenteel veel initiatieven in de onderwijsmarkt en zien ook wij mooie kansen. Zo kun je dankzij deze technologie samen met jouw leerlingen een virtuele excursie maken naar locaties overal ter wereld. Bezoek plekken waar je anders niet kunt komen, bekijk de onderwerpen waar je over leert in 3D en oefen dingen die moeilijk zijn op een veilige manier (denk aan Max Verstappen). Gebruik maken van VR, AR en MR (mixed reality) biedt al deze extra, eigentijdse mogelijkheden voor het leren. Net als de viewmaster dit al deed sinds de jaren ’40. Die waren hun tijd ver vooruit 😊


In deze cursus geven we inspirerende ideeën en praktische voorbeelden waarvan je enthousiast wordt en waarmee je nieuwe mogelijkheden zult ontdekken. Neem jouw leerlingen mee op een educatief virtueel avontuur en ontketen een nieuwe revolutie in de klas!

Wat komt er aan bod?

Training boeken

Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact op met  Schoolupdate en ontdek de mogelijkheden. 

Neem contact op

Interesse in een ander traject?