Virtual-, Augmented- en Mixed Reality in het onderwijs

“De virtuele werkelijkheid is in opkomst en kan in de toekomst van grote invloed zijn op leren, leven en werken. In het meest recente trendrapport voor het onderwijs worden virtual reality (VR) en augmented reality (AR) genoemd als technologieën die een volwassen toepasbaarheid naderen.”
Bron: Kennisnet

IKEA en andere apps gebruiken het al. Voordat je iets koopt, kun je zien hoe het in je eigen omgeving zou staan. Ook in de gezondheidszorg wordt het gebruikt voor trainingsdoeleinden. Langzaamaan wennen we in ons dagelijks leven dus al aan die extra toegevoegde lagen aan de werkelijkheid. Het maakt dat wij ons meer kunnen inleven in een onderwerp, helpt ons ruimtelijk inzicht te vergroten en het zorgt ook gewoon voor leuk vermaak (Snapchat bijvoorbeeld). We zien verder dat de gaming industrie aan het pionieren is en dit wel eens de toekomst van spelbeleving kan worden. Denk aan Pokémon GO, Harry Potter-Wizzards United, Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR.

  • maximaal 15 personen
  • 2 à 2,5 uur. We raden wel aan om deze cursus in twee delen te splitsen, omdat het een hoop nieuwe informatie is en vraagt om veel tijd om vooral ook zelf te experimenteren en ervaringen met elkaar uit te wisselen
  • Voor deze workshop zijn wel spullen nodig zoals VR brillen en smartphones. Laat ons weten of dit al aanwezig is of dat we dit met elkaar moeten organiseren.

De inzet van deze technologie is echter nog relatief nieuw en lang niet alle mogelijkheden hiervan in het onderwijs zijn bekend. Wel zijn er momenteel veel initiatieven in de onderwijsmarkt en zien ook wij mooie kansen. Zo kun je dankzij deze technologie samen met jouw leerlingen een virtuele excursie maken naar locaties overal ter wereld. Bezoek plekken waar je anders niet kunt komen, bekijk de onderwerpen waar je over leert in 3D en oefen dingen die moeilijk zijn op een veilige manier (denk aan Max Verstappen). Gebruik maken van VR, AR en MR (mixed reality) biedt al deze extra, eigentijdse mogelijkheden voor het leren. Net als de viewmaster dit al deed sinds de jaren ’40. Die waren hun tijd ver vooruit 😊


In deze cursus geven we inspirerende ideeën en praktische voorbeelden waarvan je enthousiast wordt en waarmee je nieuwe mogelijkheden zult ontdekken. Neem jouw leerlingen mee op een educatief virtueel avontuur en ontketen een nieuwe revolutie in de klas!

Wat komt er aan bod?

  • su_icon Inspirerend verhaal over VR, AR en MR in het onderwijs
  • su_icon Uitleg over VR, AR en MR in relatie tot de onderwijskundige meerwaarde
  • su_icon Ga mee op virtueel schoolreisje; waar gaan we naartoe?
  • su_icon Verkennen van diverse educatieve VR/AR/MR-apps
  • su_icon Kennismaken met “kant-en-klare” oplossingen zoals Google Expeditions, EarthVR en meer
  • su_icon Zelf aan de slag

Training boeken

Heeft u interesse in deze training? Neem contact met ons op

contact opnemen

Interesse in een ander traject?