Whizzkids

Schoolupdate sponsort graag innovatieve initiatieven die helpen de digitale geletterdheid van leerlingen te vergroten. Whizzkids is zo’n initiatief wat al jaren een groot succes is in Vlaanderen. Tegenwoordig doen ook steeds meer Nederlandse basisscholen mee. Laagdrempelig en in een wedstrijdvorm doe je als groep online mee aan diverse digitale uitdagingen die vanuit Whizzkids gestuurd worden die in een periode van vier weken opgelost kunnen worden. Een gemiddelde groep is zo twee à drie uur kwijt om de antwoorden op te lossen. De vragen sluiten sluiten aan bij de SLO-doelen digitale geletterdheid. Spelenderwijs en uitdagend zijn de leerlingen dus bezig met digitale gelleterdheid. Met als klap op de vuurpijl een finale ronde in Walibi België. Daar wil je als klas toch naar toe?
Wij weten dat dit initiatief ook een groot succes kan zijn zijn voor de Nederlandse basisscholen. Wil je als school met deze gratis wedstrijd meedoen, schrijf je dan voor 26 september 2022 in. 
Wil je op een andere uitdagende manier bezig zijn met digitale geletterdheid en niet gebonden zijn aan deadlines, kijk dan eens naar Qwizzkids.  Dit andere initiatief van Whizzkids is ook gratis. Elke twee weken komen er nieuwe vragen die je met je groep kunt oplossen. Hier is geen wedstrijd element aan verboden.

Wil je meer weten en je inschrijven? Gan naar de website van Whizzkids

 

Alle evenementen

Discovery Days

In samenwerking met het Nederlandse en Engelse Google Educatie team organiseren wij voor diverse besturen Google Discovery dagen.

Lees meer