Cloudwerken - overzicht (of opfris) training

Deze training kan als een startpunt gebruikt worden voor scholen die worstelen met de keuze of implementatie van een cloudplatform. De mogelijkheden van de verschillende cloudoplossingen zijn overweldigend! Daarom is deze bijeenkomst óók erg nuttig voor scholen die al reeds in de cloud werken, maar graag meer willen weten of behoefte hebben om hun kennis up-te-daten.

Want of het nu gaat om het werken in de Microsoft Office 365 of in de Google G-suite omgeving, zo nu en dan stil staan, adem halen en iets opnieuw horen of e.e.a. opfrissen is heel begrijpelijk! Het werken in de cloud vraagt nu eenmaal om een nieuwe manier van werken wat je simpelweg niet allemaal 1,2,3 in de vingers hebt. Daarnaast is “deze” cloud zo aan verandering onderhevig, dat wat we vandaag leren was gisteren al oud.

Zowel Microsoft en Google veranderen hun producten met grote regelmaat. Maar grote kans dat er vanuit uw kant inmiddels ook wel andere wensen en behoeften liggen nu u verder bent in het gebruik. Het is daarom ook goed om (opnieuw) naar de inrichting van uw omgeving te kijken. Is deze  meegegaan met mogelijke nieuwe opties en/of staan alle rechten en rollen nog goed ingesteld?


Onze ervaring is dat op scholen waarin in het verleden een of meerdere bijeenkomsten verzorgd hebben en ondanks dat men met de juiste intenties door is blijven oefenen, binnen de organisatie geconstateerd wordt dat nog lang niet de vele mogelijkheden gebruikt worden c.q. ingebed zijn.


Te vaak wordt er hoopvol gekeken naar de directe collega’s die uren voor ICT hebben om de rest van het team bij te praten, maar de ontwikkelingen gaan vandaag de dag zo snel…hoe moeten zij dit allemaal bijhouden? Schoolupdate doet dit als professionals graag voor u! Laat daarom een van ons (opnieuw) uw kant opkomen om met elkaar de balans op te maken. Waar staat u nu, wat kan er nog meer en waar willen we naartoe. Op basis van een gesprek vooraf stemmen we de inhoud met elkaar af. Deze opfristraining is daarom altijd een aanbod op maat.

Wat komt er aan bod?

Training boeken

Heeft u interesse in deze training? Neem contact met ons op

contact opnemen

Interesse in een ander traject?