Inspiratiesessie digitale geletterdheid

Ontdek de kracht van digitale geletterdheid tijdens onze inspiratiesessie! 

Duik met ons in de urgentie van een snel veranderende maatschappij, waarin digitale vaardigheden van essentieel belang zijn. Ontdek de leerdoelen voor digitale geletterdheid vanuit het S.L.O. en leer hoe je deze naadloos in je lesprogramma kunt integreren. Verken samen met ons de nieuwste technologische ontwikkelingen die de huidige generatie leerlingen beïnvloeden. Word geïnspireerd en maak je klaslokaal klaar voor de digitale toekomst!

Lees meer over deze training

Deze verandering van de maatschappij en de impact ervan op ons onderwijs roept vragen op. Met voor het onderwijs de belangrijkste vraag welke vaardigheden voor leerlingen van belang zijn om in deze nieuwe samenleving te kunnen leven, leren en werken?


Tijdens deze scholing nemen wij u mee naar het onderwijs van de nabije toekomst. Gaan we in gesprek of het onderwijs de maatschappelijke ontwikkelingen goed volgt en of het aansluit bij de leerlingen van nu.

 

De transformatie van de maatschappij en haar invloed op ons onderwijs roept cruciale vragen op. Voor het onderwijs staat de centrale vraag: welke vaardigheden zijn onmisbaar voor leerlingen om te gedijen in deze nieuwe samenleving, waar leven, leren en werken naadloos in elkaar overvloeien?

Tijdens deze scholing nemen we je mee naar het onderwijs van de nabije toekomst. We onderzoeken of het onderwijs effectief inspeelt op maatschappelijke ontwikkelingen en daadwerkelijk aansluit bij de digitale geletterdheid van de huidige generatie leerlingen.

De verschuiving in denken is opmerkelijk, vooral met de doorlopende discussie over digitale geletterdheid. Bezorgdheid bestaat over het mogelijk leiden van te veel nadruk op vaardigheden tot kennisfragmentatie en ongelijkheid in kansen. Voor- en tegenstanders voeden een gezonde discussie, die ons scherp houdt op de koers die we willen volgen.

Wat onbetwistbaar is, is de constatering dat technologie sneller evolueert dan we kunnen bijhouden. Denk aan AI,  VR en AR, 3D-printers, zelfrijdende auto's, drones, onderwijs- en zorgrobots, en intelligente schoolgebouwen (Internet of Things). Een open houding ten opzichte van deze snel veranderende technologie is cruciaal.

Voor toekomstgericht onderwijs is niet alleen investering in ICT nodig, maar ook een verandering in denken en het toepassen van andere didactische werkvormen. Een duidelijke focus met gedeelde doelen binnen de organisatie draagt aanzienlijk bij aan deze transformatie. De sleutel tot succes ligt in het omarmen van de verandering en het actief vormgeven van de rol van technologie in ons onderwijs. 🌐💡

Wat komt er aan bod?

Training boeken

Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact op met  Schoolupdate en ontdek de mogelijkheden. 

Neem contact op

Interesse in een ander traject?