Flipping the Classroom

Met een knipoog naar de huidige situatie in onderwijsland gaan we aan het woord “flippen” een hele nieuwe betekenis geven. We duiken in het model “flipping the classroom” waarmee we de inzet van (instructie) video’s in het onderwijs bespreken. Het is deels inspiratie en sluit aan bij 21 Century Skills waarin ICT-geletterdheid een rol speelt m.b.t. leren en lesgeven met ICT.

Leerlingen krijgen op een interactieve manier de instructie vooraf (bijv. thuis), zodat jij in de klas beter in staat bent op de leerbehoeftes van de leerlingen aan te sluiten.

Lees meer over deze training

We gebruiken tegenwoordig bijna dagelijks instructievideo’s in onze lessen, veelal gemaakt door andere collega’s uit het land. Na deze workshop kunt u zelf zo’n video maken en bekijken uw leerlingen (en wie weet wel honderdduizend andere leerlingen in de wereld) voortaan uw instructiefilms. We kiezen voor tools die laagdrempelig in gebruik zijn en direct toepasbaar in de praktijk.


Het verhaal achter flipping the classroom is inspirerend en maakt dat u met andere ogen naar instructievideo’s zal gaan kijken. Het is dus niet alleen theoretisch, maar ook praktisch omdat we zelf aan de slag gaan en u handvatten krijgt die de volgende dag direct toepasbaar zijn in de klas.

Wat komt er aan bod?

Training boeken

Heeft u interesse in deze training? Neem dan contact op met  Schoolupdate en ontdek de mogelijkheden. 

Neem contact op

Interesse in een ander traject?